fanny schwarz

vietnamesiska sommarrullar på vintern.

 
igår, närmare bestämt torsdag, var vi på stan en halvdag, gick till en asiatisk mataffär, gick på en secondhand, åt vegansk mezetallrik och åkte på loppis (vi fyndade två saker för fyrtio pix sammanlagt wiee). när vi kom hem parkerade vi oss i soffan och kollade på serier (dirk gently på netflix tips! tips!). på kvällen gjorde vi vietnamesiska sommarrullar, super enkelt och gott! (vi åt upp alla rullar som är på bilden för var så JÄKLA gott!
 
så bara för att de är fantastiska så kommer här ett recept! (mängden får en avgöra själv beroende på hur många rullar en vill ha)
 
VIETNAMESISKA SOMMARRULLAR:
rispapper (vi köper kvadratiska stora rispapper och klipper dem på mitten)
tofu (gärna hemmagjord, recept här)
morot
vitkål
zucchini
fänkål
koriander
 
självklart kan en variera innehållet i en evighet, perfekt om en inte vet vad en ska laga så kan en bara plocka det en har från kylen. vi wookade även lite broccoli i soja vid sidan av. några av rullarna stekte jag i lite olja på hög värme och tofun stekte jag också på hög värme med lite salt.
sen gjorde jag en jordnötssås att dippa i OMNOM!
 
JORDNÖTSSÅS
1 dl jordnötssmör
3 dl rapsolja
1 dl soja
1/2 dl socker
saften från en halv lime
1 msk vitvinsvinäger
några nypor salt
 
blanda alla ingredienser i en skål och smaka upp så som du önskar. och är du allergisk mot jordnötter eller tycker inte om jordnötter kan en byta ut jordnötssmöret mot tahini (sesamfrösmör).
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress