fanny schwarz

kåldolmar
(null)
 
(null)
 
(null)
 
ett skepp kommer lastat med kåldolmar! wiihooo! 
 
KÅLDOLMAR: 
2 personer 
4 vitkålsblad (delade på mitten på bredden) 
1 pkt svarta bönor 
250 g sojafärs (gärna hemmagjord)
1 charlottenlök
1 vitlöksklyfta 
4 msk svampsoja
1 tsk vitlökspulver 
2 tsk paprikapulver
1 dl tomatpuré 
1 dl havregrädde
2 dl vatten
2 dl rostade solroskärnor 
salt och peppar efter smak 
50 g vegansmör
 
börja med att koka upp vatten i en stor kastrull. lägg några av vitkålsbladen i en sil och ånga tills de blir mjuka och böjbara ca 5-10 min (notera! lägg inte bladen på varandra då tar det en evighet att ånga, ta några åt gången). sätt ugnen på 225 grader.
hacka lök och vitlök, fräs i het panna med tomatpuré, vatten och sojafärs. häll i sojan, kryddorna och de svarta bönorna, låt sjuda ett par minuter och häll i havregrädde och låt sjud ytterligare ett par minuter. ha i solroskärnorna sist och smaka upp med salt och peppar. 
nu kan du göra dolmarna. ta ett blad och några skopor av färsblandningen och rulla ihop bladet, lägg i ugnsfast form, pensla sedan med smält smör. 
skjuts in i ugnen i 40 minuter eller tills kåldolmarna får fin färg. avnjut till exempel med pressad potatis, gräddsås och lingon! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress