fanny schwarz

chapati
 
i förra veckan gjorde vi linsgryta med hemmagjord chapati och det var heeeeelt fantastiskt. chapati är ett indiskt tunnbröd och återigen: det är heeeeelt fantastiskt! i vårt har vi sötpotatis som gör att brödet blir lite sötare och väldigt mjukt. jag som gärna vill ha något sött till våra grytor uppskattar detta bröd väldigt mycket.
så här kommer receptet:
 
CHAPATI:
1 mjölig potatis (king edward)
1/2 sötpotatis
3 msk vatten
1 dl kikärtsmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl (eller maizena)
1/2 tsk salt
2 krm fänkålsfrön
2 msk rapsolja (eller kokos eller oliv)
 
skala och dela potatisarna till små kuber och koka tills mjuka. häll av vattnet och mixa tillsammans med vattnet. blanda alla torra ingredienser i en stor skål. tillsätt potatispurén och olja, rör ihop till en deg. det kan behövas tillsättas mer vetemjöl, degen ska vara jämn och fin och inte kleta för mycket.
forma sedan bollar av degen och kavla ut på mjölat bakbord till ca. 2 mm tjocka. stek en i taget i torr varm stekpanna (gjutjärn tycker jag är bäst). lägg under lätt fuktad handduk tills de ska serveras. mmmmmm
 
Jenny

Men alltså hjälp vad gott det här ser ut och låter! Har varit totalt insnöad på sötpotatis ett tag men att ha i bröd har jag inte tänkt på, tack för tips! :D

Svar: Jamen visst är sötpotatis fantastiskt?? Blev såå förvånad att en kan göra bröd av det också!! Det är FANTASTISKT gott, rekommenderar varmt att du testar!!
fanny schwarz

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress