fanny schwarz

rymdhoodie
(null)

(null)
jag älskar att experimentera med tyger och jag älskar att sy i tyger jag färgat. det är som att de får en helt annan mening när de blir till ett plagg. processen må ta längre tid men det är verkligen värt mödan! här ör en rymdhoodie som får äran att vara med i vårkollektionen som sakta byggs upp. 
chapati
 
i förra veckan gjorde vi linsgryta med hemmagjord chapati och det var heeeeelt fantastiskt. chapati är ett indiskt tunnbröd och återigen: det är heeeeelt fantastiskt! i vårt har vi sötpotatis som gör att brödet blir lite sötare och väldigt mjukt. jag som gärna vill ha något sött till våra grytor uppskattar detta bröd väldigt mycket.
så här kommer receptet:
 
CHAPATI:
1 mjölig potatis (king edward)
1/2 sötpotatis
3 msk vatten
1 dl kikärtsmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl (eller maizena)
1/2 tsk salt
2 krm fänkålsfrön
2 msk rapsolja (eller kokos eller oliv)
 
skala och dela potatisarna till små kuber och koka tills mjuka. häll av vattnet och mixa tillsammans med vattnet. blanda alla torra ingredienser i en stor skål. tillsätt potatispurén och olja, rör ihop till en deg. det kan behövas tillsättas mer vetemjöl, degen ska vara jämn och fin och inte kleta för mycket.
forma sedan bollar av degen och kavla ut på mjölat bakbord till ca. 2 mm tjocka. stek en i taget i torr varm stekpanna (gjutjärn tycker jag är bäst). lägg under lätt fuktad handduk tills de ska serveras. mmmmmm
 
tygprover, flätor & en solkatt
(null)
 
(null)
 
(null)
 
jag har varit ledig ett par dagar från jobbet, vilket vart så himla skönt! jag har andats in sol och välbehövd d-vitamin. min hud bah: come to mama! 
jag har färgat lite tygprover och äntligen kommit underfund med lite plagg till vårkollektionen! det är något jag suttit fast med så jäkla länge och äntligen fick jag lite inspo, tror det är solens förtjänst. + jobbar på en beställning, vilket känns kul och spännande!! och sen är det ju arbetsprover... bläh, det får gärna vara över tidigare än snart! 
(null)
 
och här är en dag då två inbakade flätor satt som smäcken och en solkatt i all sin prakt!