fanny schwarz

plastblommor, ormar, knivar & kaktusar
(null)

(null)
prokrastinering x2. när jag borde jobba med annat som jag inte alls är på humör över, skapar jag i andra medier. men ibland är det det som behövs för att finna ny inspiration, ellerhur? 
virvlar av färg
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
marmorering, små virvlar av färg som fäster på tyg. det gör mig så glad och inspirerad. jag har hållit min  första workshop i marmorering, det var magiskt och så himla roligt. 
jag har sytt första outfiten till sommarkollektionen och inför ett stort projekt som närmar sig med stormsteg. 
nu är det normalt juniväder och till midsommarhelgen åker lilla familjen ut på landet. 
fläderblomssaft och katt
(null)

(null)

(null)

(null)
vi har njutit av sommaren och tagit tillvara på allt som kan tas tillvara på. fläderblommorna slog ut sina vita små stjärnor tidigare än väntat. moder natur skapar magi i sin egna takt. fläder är ju något alldeles fantastiskt så här kommer vårt recept (utan tillsatser): 

FLÄDERBLOMSSAFT:
60 klasar fläderblommor
2 skivade citroner
2 pressade citroner
1 kilo socker 
3 liter vatten

börja med att skaka av blomklasarna lite försiktigt så insekter får en chans att fly undan. skiva citron och koka upp vatten med socker och pressad citron. när sockret löst upp sig häll vattnet över fläderblommorna och den skivade citronen. rör runt och förslut. låt stå i minst fem dagar. därefter sila saften genom silduk. värm rena flaskor på 100 grader i ugn för att få bort bakterier. häll över saften i varma flaskor och förslut väl. i med att vi inte använder tillsatser så håller saften inte lika länge, men det är det som är ,  att du ska njuta av saften här och nu. vill du ändå spara saften kan du frysa in den.