fanny schwarz

de godaste veganska kanelbullarna
(null)
 
KANELBULLAR! guuuu va gott de e! 
jag har bara gjort kanelbullar en gång tidigare i mitt liv. jag gjorde de i en matberedare med animalier, de blev torra och tråkiga och djur hade fått lida för deras skapelse och då smakar inget gott. 
sååå detta är de första jag gjort som är veganska och de blev så sablans magiska!! de kanske inte är de vackraste men de är de godaste! 
här är receptet: (ca 25 st)
 
DEG: 
150g vegosmör (använde 1 del veg smör från naturli och 1 del kokosolja)
5 dl havremjölk 
50 g (1 pkt) jäst
1 dl socker 
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma 
ca. 14 dl vetemjöl 
 
FYLLNING:
150 g vegosmör (1 del vegosmör och 1 del kokosolja)(kom ihåg att de ska vara rumstempererat)
1,5 dl socker (jag tog ca 2-3 dl för ville få en karamelliserad yta mmmm)
3 tsk kanel (tog nog dubbelt för älskar kanel) 
 
GÖR SÅHÄR:
smält smöret (+kokosolja) häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). smula jästen i en stor bunke, häll över lite av den varma mjölken+smöret och lös upp jästen. häll sedan över resten av mjölkblandningen och rör. 
tillsätt socker, salt, kardemumma och ca 2/3 av mjölet. knåda degen tills den blir slät och fin. tillsätt sedan ytterligare mjöl. spara lite till utbakning (jag fick tillsätta alla 14 dl och sedan någon dl till när jag knådade ut degen). knåda degen till den är fast och släpper från bunkens kanter. 
låt sedan degen jäsa i mjölad bunke under en handduk på en varm plats tills den nått dubbel storlek (ca 30 min).
gör under tiden fyllningen och sätt ugnen på 250 grader. 
knåda degen ordentligt tillsammans med resten av mjölet. dela degen i två delar och kavla ut till en rektangel. bred ut fyllningen (jag tog väääldigt mycket fyllning på första omgången därav att bullarna blev fula men galet goda för sockret karmeliserades så de blev fluffiga och knäckiga, men det är en smaksak). 
rulla sedan ihop degen, skär ut bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. lägg under bakduk och låt jäsa 20 min. gör likadant med nästa omgång. 
strö över lite strösocker för garnering och skjuts in i ugnen i 8-10 min. grädda dem inte för länge för då blir de torra! 
NJUT AV DE GODASTE BULLARNA I VÄRLDEN ❤️
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress