fanny schwarz

aha-upplevelser & hemmagjord TOFU
(null)
 
(null)
 
jag älskar instagram och hittar så mycket bra inspiration, tips och pepp där att jag inte vet vart jag ska ta vägen! 
där följer jag @sjalvhushallningsprojektet , ett projekt lika fantastiskt som det låter; självhushållning. de bor på en gård i Skåne och delar med sig av självhushållningstips. jag tycker det är så sanslöst spännande och intressant med självhushållning och hoppas en dag nå dit då en i princip kan leva av vad en skapar. men jag har en lång väg att gå, fast en måste ju börja någonstans! 
på självhushållningprojektets blogg fann jag ett recept på hemmagjord tofu, jag blev eld och lågor, KAN EN GÖRA TOFU?? ja det kan en! 
jag ääääälskar tofu, att marinera, panera, fritera, äta som det är osv. det går att variera i en evighet och det är så jäkla gott! och nu kan jag göra egen tofu! du behöver tre ingredienser: sojabönor, vinäger (äpple eller vitvin) och vatten. ett recept ger inte bara ett block tofu, utan också en restprodukt i form av sojafärs!! HUR BRA?? 
i med att receptet redan finns HÄR , så tänker inte jag skriva det här igen, utan skriva lite mer om min kärlek till tofu. 
vi köpte ekologiska torkade sojabönor hos en ekologisk matbutik i Gbg för 30kr/kg vilket ger kanske fyra/fem tofublock. 
i onsdags kväll gjorde vi en form av minestrone soppa och som topping hade vi stekt hemmagjord (!!!) sojafärs. igårkväll gjorde vi en galet god thaigryta med stekt tofu och hemmagjord currypasta som bf gjort. OMG! recept på både currypastan och thaigrytan kommer! 
ikväll ska vi göra vegansk f*sh and chips med veganmajo (och titta på på spåret ofc). recept kommer på det också! 
visst är [vegansk] mat fantastiskt?? 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress