fanny schwarz

den vårigaste klänningen
(null)
från mitt jobb lade jag beslag på denna dröm till kimono. jag är så oerhört kär i den och känner mig så fin när den bärs upp av kroppen. 

jag har i princip helt slutat handla i nyproducerade kläder, jag försöker handla alla kläder på secondhand eller sy dem själv (bortsett från underkläder). 
och imed att jag jobbar i secondhand butik så är det klart väldigt lätt att få tag på pärlor som denna. men jag får också perspektiv över hur jäkla mycket kläder som folk gör sig av med. jag önskar att människan värderade sina kläder mer, att ’slit och släng’ mentaliteten byttes ut mot ett sundare synsätt mot kläder och konsumtion. 

jag ser till att bara handla plagg som sitter perfekt, som jag vet att jag kommer använda tills de faller av min kropp. jag försöker bygga upp ett bra bas- sortiment med plagg i min garderob som kan mixas och matchas med varandra. går något sönder så försöker jag laga det eller i alla fall ta tillvara på materialet. det finns också tjänster där en kan hyra plagg för en billig peng: till exempel klädoteket i Göteborg, som även har en hemsida som en kan beställa ifrån (där säljer och hyr jag ut några av mina kläder och väskor). 

ingen kan göra allt men alla kan göra lite. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress