fanny schwarz

veganskt bikarbonatbröd.
 
rubriken må lämna lite åt fantasin men det är brödet är helt jäkla fantastiskt och jag är så oerhört glad att jag hittat ett snabbt och enkelt recept på de annars klassiska filmjölksbrödet men här har minsann inget djur fått offra sitt barn för att ge av sin bröstmjölk. varsegod!
 
receptet ger två brödlimpor.
BIKARBONATBRÖD:
6 dl rågmjöl
2 dl havregryn
7 dl vetemjöl
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl russin
1/2 dl hampafrön
1 1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 liter havremjölk
1 msk vinäger (vitvin eller äppel)
2 dl sirap
 
sätt ugnen på 200°. blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda alla blöta ingredienser i en annan bunke. olja in två brödformar, jag tog solrosolja och strödde lite vetemjöl i brödformarna. häll de blöta ingredienserna, lite åt gången, i de torra. smeten kommer bli något lös då är det som det ska vara, fördela smeten i de två brödformarna och garnera med vad du vill, jag tog havregryn och linfrön. sätt in i ugnen 50-60 minuter.
kom ihåg när brödet är klart att få ut limporna ur formarna så fort som möjligt så de svalnar av sig själva annars är risken att kondensen av formarna gör bröden svampiga.
ät med lite veganskt smör och en kopp nyponsoppa! brödet fungerar utmärkt att frysa in om en inte vräker i sig det på en sittning vill säga, vilket är risken med tanke på hur gott det blev!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress