fanny schwarz

veganska morot-& ärtpuckar

det är precis vad det låter som, små puckar innehållandes morötter och ärtor, och en massa andra godsaker såklart! 

jag tänker inte dra ut på det mer än så:

receptet ger ungefär 10 puckar. 
1 pkt kikärtor 
3 rivna morötter
1 dl rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta 
1 msk gurkmeja
1 msk falafelkrydda (en kryddblandning vi hittade i en mataffär, äger du ingen skippa)
1 msk salt 
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander 
1 tsk chili 
1 tsk paprikapulver 
3 dl ströbröd 
2 dl frysta (fast tinade) gröna ärtor 

såhär gör du för att få de finaste och godaste puckarna:

mixa kikärtor, rivna morötter, vitlök, kryddor och olja till en jämn smet. 
häll i ströbrödet och ärtorna. rör om tills smeten blir jämn igen. konsistensen ska vara sådan att när du formar puckarna så ska det inte fastna en massa smet i din hand. den ska alltså vara ganska fast. 
stek i rikligt med rapsolja på hög värme tills puckarna får fin yta. 

vi åt de med hasselbackspotatis, en morot&vitkål sallad, kokta gulbetor och guacamole. nomnom! 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress